SZOLGÁLTATÁSAINK

SZOLGÁLTATÁSAINK

HÁZIORVOSI ELLÁTÁS

Korszerűen felszerelt rendelőnkben, Vácrátót központjában fogadjuk betegeinket. Praxisunkban gyerekeket és felnőtteket egyaránt ellátunk. A praxishoz jelenleg 1640-en tartoznak, számos családban az újszülöttektől a dédszülőkig generációk tagjait kezeljük.

Rendelőnk az egyik legkorszerűbb a környéken. Mozgáskorlátozottak számára is akadálymentesen megközelíthető, kézi hajtású vagy motoros kerekesszékkel is biztosított a bejutás.

Tágas váróval, fektetővel, az asszisztens számára külön rendelővel rendelkezik. A váróteremben kihelyezett televízión az egészségmegőrzéssel kapcsolatos információs anyagok tekinthetők meg, de reklámok bejátszására is van lehetőség. 

A váróteremben emellett más tájékoztató anyagokat is olvashatnak az információs táblán és a kihelyezett szórólapokon.

Betegeink kényelmét szolgálja az évek óta sikeresen működő Erodium-rendszer is, amelyen keresztül akár online is foglalhatnak időpontot, feltölthetik leleteiket. A váróteremben kihelyezett terminálon pedig be tudnak jelentkezni, ezzel a várakozási idő jelentősen csökkenthető.

Rendelőnkben az önkormányzattal való kiváló együttműködés eredményeként több olyan diagnosztikai eszköz – EKG, 24 órás vérnyomás-holter, boka-karindex mérő berendezés – is megtalálható, amely másutt csak szakrendelőben vehető igénybe. 

EGYÉB ELLÁTÁSOK

A hagyományos ellátásokon kívül rendelőnkben több olyan szolgáltatást is igénybe vehetnek, amely az Önök kényelmét szolgálja.

Az önkormányzattal együttműködve évek óta biztosítjuk a helyben történő vérvételt csütörtök reggelenként, így idős, nehezen mozgó betegeinknek és várandósoknak nem kell  a váci szakrendelőbe utazniuk.

Rendelőnkben EKG-készülék is található, így emiatt sem kell szakorvosi ellátást igénybe venni és Vácra vagy távolabbra utazni.

Emellett lehetőséget biztosítunk térítés ellenében szűrővizsgálatokra. Ultrahangos vizsgálat és melanómaszűrés rendszeresen elérhető rendelőnkben (kivéve a koronavírus-járvány miatti korlátozások ideje alatt.)

A praxishoz tartozó betegeink igény esetén sportorvosi ellátásban is részesülhetnek.

Emellett a jogosítványhoz és más engedélyköteles tevékenységekhez szükséges igazolásokat is kiállítjuk térítési díj ellenében.

Az egyes ellátások térítési díjait a 284/1997. (XII. 23.) Kormányrendelet szabályozza.

FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY

Cégek, kisebb és nagyobb vállalkozások számára foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) ellátást is biztosítunk egyedi szerződés alapján valamennyi kategóriában.

Foglalkozás.egészségügyi tevékenységünk részeként az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • a dolgozók rendelőnkben történő ellátását előzetesen egyeztetett időpontban;
 • megállapodás alapján kihelyezett vizsgálatokat is végzünk rendszeres időközönként, az adott vállalkozás igényeihez rugalmasan igazodva;
 • kiállítjuk a bizonyos tevékenységekhez szükséges igazolásokat (pl. egészségügyi kiskönyv, alklamassági igazolás);
 • beadjuk a munkáltató által szükségesnek tartott védőoltásokat (pl. influenza elleni vakcina);
 • elvégezzük az új dolgozók foglalkoztatásához szükséges vizsgálatokat;
 • igény esetén szaktanácsadást biztosítunk a megfelelő munkakörnyezet kialakításához.

KÓRHÁZ

A területileg illetékes váci Jávorszky Ödön Kórházban sürgősségi ellátás és normál kórházi ellátás vehető igénybe.

A sürgősségi baleseti osztály (SBO) éjjel-nappal beutaló nélkül fogadja a betegeket. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a betegek ellátása sérülésük/betegségük súlyosságától függ. Az azonnali ellátást igénylők – súlyos sérültek, életveszélyben lévők – elsőbbséget élveznek. Emiatt akár több órás várakozás is előfordulhat. Enyhe tünetekkel, kisebb sérülésekkel, sürgős receptírási kéréseikkel forduljanak a központi ügyelethez! 

A koronavírus-járvány miatt a váci kórházban jelenleg látogatási tilalom van érvényben! A biztonságos betegellátás érdekében a váci kórházban szükségessé vált a betegellátási  struktúra átalakítása. Háromlépcsős betegellátást alakítottak ki a fertőzöttségi kockázat alapján:

 • igazoltan fertőzött
 • gyanús
 • igazoltan fertőzésmentes zóna. 

SZAKRENDELŐ

A váci szakrendelőben a szakorvosi rendelések többsége csak beutalóval vehető igénybe.

Mielőtt felkeresné a rendelést, érdeklődjön, hogy szükséges-e beutalót vinnie.

Beutaló nélkül felkereshető szakrendelések jelenleg:

 • általános sebészet
 • nőgyógyászat
 • urológia
 • bőrgyógyászat
 • szemészet
 • fül-orr-gégészet

Vegye figyelembe, hogy a területileg illetékes váci szakrendelések nagy részét csak előzetes időpontegyeztetés után lehet igénybe venni. Egyes szakrendelése esetén több hónapos várakozási idő is előfordulhat. 

A szakrendelő előjegyzési telefonszáma: 06 27 620 676