Lehet időpontot foglalni az 5-11 évesek oltására

Már lehet időpontot foglalni az 5-11 év közötti gyermekek oltására a központi időpontfoglaló portálon. A gyermekek oltására jelenleg csak kórházi oltóponton van lehetőség szerdától! A rendelőben nem oltjuk ezt a korosztályt.

A kormányzati portál, a koronavirus.gov.hu cikke szerint az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) időpontfoglalójába azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették.
A gyermekek oltása december 15-én, szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon.
Az első gyermekvakcina-szállítmány várhatóan kedden érkezik Magyarországra és 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után három héttel lesz esedékes.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén viszont az oltást nem javasolják.

A vakcinainfo.gov.hu honlap folyamatosan nyitva van az 5-11 éves gyermekek regisztrálásához. A szülők egy eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermek adatait. Egy e-mail címről egy gyermek adatait lehet rögzíteni.
Kérik a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyermek adatait és az elérhetőségeket; csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen.